Lycium barbarum
Proizvod trenutno nemamo na zalihi.
Гоџи бобице - Lycium barbarumГоџи бобице су традиционално воће Кине и једно су од најхрањивијих воћа уопште. Плодови садрже 18 аминокиселина, витамине А, Б1, Б2, Ц и Е и 21 минерал. Бобице изгледају као црвено суво грожђе, а укус им је између брусница и трешања. Употреба: Бобице сазревају крајем лета. Могу се користити за прављење сока, чаја, или се суше и користе са јогуртом, житарицама, воћним салатама итд. Рецепт: Чај - 10 г бобица потопити у 2 дцл вреле воде и оставити да одстоји 5 минута. Засладити по укусу. Раст: Биљка је отпорна на -30°C, воли сунце. Жбун расте веома брзо, коначна висина је око 60 цм, али се препоручује орезивање сваке године, јер је тада гушћи.
Karakteristike
-
-
12
Sorodni izdelki